In het eerste kwartaal van 2024 gaan wij onze nieuwe logeer locatie openen!

Wat is een logeerhuis van Special Family Care?

Een logeerhuis van Special Family Care is huiselijk en persoonlijk. Ieder kind die hier verblijft heeft zijn eigen slaapkamer en vaste begeleider. Er zijn maximaal 3 andere cli├źnten aanwezig zodat er voldoende aandacht is om sociale vaardigheden te ontwikkelen. De begeleiders hebben veel ervaring met de doelgroep en bieden structuur en ondersteunen bij de prikkelverwerking. Special Family Care wil de overgangsmomenten zo veel mogelijk beperken, daarom maken zij geen gebruik van taxibusjes maar hebben zei hun eigen haal/breng service.

De begeleiding van Special Family Care kan je omschrijven als een verlengstuk van ouders. Doordat ouders gebruik kunnen maken van de expertise en zorg van Special Family Care, kunnen de kinderen langer thuis blijven wonen. Dit resulteert natuurlijk naast een goede gezinsbalans ook op de lange termijn in lagere zorgkosten.

2016

Start Logeerhuis Special Family Care in Monster

Melanie en Len zijn gestart met het Logeerhuis Special Family Care destijds vanuit hun woonhuis in Monster. Een plek waar kinderen met een verstandelijke beperking een nachtje of een weekend kunnen verblijven, kunnen spelen met andere kinderen en werken aan hun vaardigheden.

2018

Uitbreiding met arbeidsmatige dagbesteding

De activiteiten van Special Family Care werden uitgebreid met begeleiding voor kinderen na schooltijd en een arbeidsmatige dagbesteding voor (jong)volwassenen.

2021

Verhuizing naar nieuwe locaties

De woning in Monster werd al vrij snel te klein, dus pakten zij hun koffers om naar Maasdijk te verhuizen. Vanuit Maasdijk kregen zei de beschikking over 2 locaties. Locatie de Appel (in het pand van Vitaal Express) aan de Lange Kruisweg en Locatie De Dijk aan de Maasdijk.

2023

Plannen voor tweede logeer locatie

De wens van ouders dat hun kind ook een plekje krijgt bij het Logeerhuis De Dijk van Special Family Care blijft toenemen. Aangezien het logeerhuis 3 slaapkamers heeft zijn deze plekken erg beperkt en zitten ze snel vol. Hierdoor is het idee ontstaan om een tweede logeerlocatie te openen. We zijn momenteel druk bezig om een geschikte locatie te vinden om in het eerste kwartaal van 2024 te starten met het aanbieden van de logeerweekenden.

Klik om te vergroten

2024

Start tweede (logeer)locatie

Wij kunnen weer nieuwe kinderen een fijne tijd bieden­čśŐ

Wil jij meer weten over onze plannen en/of kan je ons ergens wellicht mee helpen?
Neem dan contact op met len@specialfamilycare.nl

Mede dankzij onderstaande sponsoren kunnen wij de nieuwe logeer locatie
realiseren en weer nieuwe ouders en hun kinderen helpen.

Wij staan voor je klaar.

Contact

Adres
Maasdijk 18, Maasdijk

Email
info@specialfamilycare.nl

Telefoon
06 – 13088770